Intro_Janus_bergtopIn de crew refereert men luchtig aan mij als ‘The Hair’, met goed recht. Ik lach om veelvuldige beschuldigingen van pruikdragerij, mijn haar is gewoon onmogelijk goed.

Geboren in het jaar van Chernobyl en weinig ernstigs overgehouden aan de lichtgevende broccoli. Ik hou van aanpakken, zodra er een idee is dan had dat gisteren al uitgevoerd moeten worden. Als bezeten blijf ik sleutelen, lassen, pakken en uitproberen. Als het klaar is word ik wakker, hongerig omdat ik ben vergeten te eten en hongerig naar meer.

Mijn huidige liefde is een BMW R65GS, door de club gedoopt tot Albert. Het is een Franse ex-Gendarmerie motor uit ’92. Elke keer als ik op Albert rij krijg ik een enorme grijns. Zijn Franse opvoeding en Duitse komaf maken het tot een waar feest. Het rijden is Spartaans en er trilt regelmatig wat los of kapot, maar de motor is fantastisch om aan te sleutelen waardoor dat niet eens vervelend is. Albert is Frans-chargrijnig, blaft als een Duitser en beukt als de strijd om Elzas-Lotharingen overal doorheen.

BMW R65GS Albert

Waar ik nog allemaal heen ga met de motor staat niet vast. Mooie gebieden zien en spannende routes zijn mijn grootste vreugde, waar dan ook. Liefst wel met leuk volk erbij, het genot van vlees gebraden op open vuur na een dag lang rijden moet gedeeld worden. Natuurlijk met een flinke scheut rokerige whisky erbij.

Mijn pak filosofie is ontstaan vanuit hiken en survival. De basis lag dus bij de eis dat ik het lopend op de top een berg moest zien te krijgen. Pakmaten en het gewicht van producten kan ik uren vergelijken om uiteindelijk de beste comfort/pakbaarheid/prijs verhouding te vinden.

Voor mij moet een product ook het juiste gevoel uitstralen en daarom ben ik meestal erg gecharmeerd van beproefde materialen als wax-katoen, wol en leer. Een goede kit houd je niet alleen warm en droog, maar ziet er ook fantastisch uit.

Ik ga mijn haar laten wapperen in de wind, adieu!

janus

Ik ben de admin van de website dus voor reacties en opmerkingen, stuur me gerust een mail naar janus [at] motoravonturist.nl