Intro_Domien_1

Ik ben Domien, de Vlaamsche vertegenwoordiging van de bende.

Van alle Galliërs waren de Belgen het dapperst. Die beroemde uitspraak van Julius Caesar pas ik graag toe op mijn motoren. Mijn 20-jarige Transalp draagt zijn Keizer van het Vlaamse platteland over bergpassen die zijn naam eer aandoen, tot woeste offroadpaden ver van enig spoor van menselijke beschaving. Daar kijk ik met mijn lotgenoten uit over ons keizerrijk dat bestaat uit tenten, kampvuur en stoere verhalen. Het toeval van de dag bracht ons op die plaats, net zoals het toeval onze bende bij elkaar heeft gebracht. Het mooiste avontuur begint zonder uitzicht op het einde van de dag. Wij laten het lot onze bestemming bepalen.

Mijn transalp is mijn werkpaard, mijn dagelijks vervoer dat vooral uitblinkt in oerdegelijkheid. Dat is voor mij dan ook de voornaamste eigenschap die mijn hoofdmotor moet hebben. Praktisch nut en rijcomfort komen voor schoonheid. Net zoals zijn keizer.

Mijn hercules is de dapperste van mijn motoren. Net voldoende cilinderinhoud  om een motor genoemd te worden, maar hij trekt zich door de modder of de sneeuw als een echte volbloed, de rest van de bende kuchend in de tweetaktrook achterlatend. Hij is een jongen van middelbare leeftijd, een vat vol ervaring en verhalen. Het avontuur straalt er van af en ik kan het me dan ook niet laten om er – ondanks de lage topsnelheid, zijn ouderdom en het vederlichte gewicht – de meest epische ritten mee aan te vangen. Hij is de belichaming van mijn diepgewortelde liefde voor oldtimermotoren. Hij gaat nooit meer weg.

Kamperen en motorrijden zijn de gedroomde combinatie voor mij. Een stevige lap vlees op het kampvuur op de meest geweldige locatie met achteraf wat bier, whiskey en een slaapmuts, en dat samen met gelijkgestemde zielen. Wat wil een mens nog meer? Aanzetten met een te zwaar beladen motor, het zorgt steeds voor een glimlach die mijn helm doet spannen. Na elke trip knaagt onmiddellijk de honger naar de volgende en begint de zoektocht naar een nieuwe locatie of dat stukje uitrusting dat nog ontbreekt.

Ik hou van sleutelen, maar doe meestal enkel het noodzakelijke. Ik hou namelijk meer van kilometers maken of nieuwe veldwegen in de omgeving te zoeken. Wat ik ook doe, het heeft altijd met motoren te maken. The road is my bride.

Intro_domien_portret01

 

Stuur me gerust een mail naar domien [at] motoravonturist.nl