Recept: Woeste vissoep a la Florian

Goed, je hebt de hele dag op de motor gezeten en je tent staat. Het vuur brandt al lekker en je rammelt van de honger. Tijd voor serieus voer.

militaria_ketel-1

Chef Florian is een vriend van motoravonturist.nl en kwam met het volgende restaurantwaardige recept voor een heerlijke en supervullende vissoep aanzetten. Wij hebben deze soep in het afgelopen pinksterweekend bereid en meer dan okee bevonden…

Het fijne van dit recept is dat het allemaal te bereiden is in één grote pan. Daar zijn wij Florian heel dankbaar voor, want afwassen is sip.

Ingrediënten voor vier hongerige horken:

  • Olijfolie of boter
  • Drie gesnipperde uien
  • 3 Tenen knoflook (wij gebruikten een potje gehakte knoflook)
  • 1 Venkelknol in stukjes (haal de buitenste twee blaadjes eraf)
  • Visbouillonblokjes (1 blokje per halve liter water)
  • 250ml Droge witte wijn
  • 2 liter water
  • Klein blikje gehakte tomaten
  • Peper en zout
  • Vis, zie toelichting hieronder

De vis die je gebruikt mag eigenlijk alles zijn. Kies een vissoort die lekker vult, eigenlijk komen alle soorten witvis daarvoor in aanmerking. Wij kozen diepvriesverpakkingen koolvis en kabeljauw. Verder is het een goed idee om garnaaltjes, kreeftenstaartjes of een compleet bakje fruits de mer toe te voegen. Veel honger? Dan veel vis!

Bereiding:
Verwarm de pan boven het vuur. De afstand tussen vuur en pan bepaalt de warmte, in ons geval kunnen we de poten van de driepoot dichterbij elkaar, of juist verder van elkaar zetten. Fruit de ui en de knoflook met weinig warmte, voorkom dat deze gaat kleuren, want dan wordt de knoflook bitter en sta je voor de kat z’n kut je best te doen.
Na een minuut of vijf gooi je de gesneden venkelknol erbij. Zorg dat je zelf ook goed voorzien bent van bier en roer de hele bende goed door elkaar.

Gooi de wijn erbij, even laten doorkoken want alcoholsmaak aan de soep is niet lekker. Daarna mogen de tomaatjes zwemmen, en laat je het geheel weer even koken.

Water toevoegen tot je de helft van het volume van je pan bereikt hebt. In ons geval een liter of twee. Per halve liter water gooi je er een bouillonblokje bij. Roer de boel lekker door, en laat weer koken.

Tijd om te proeven! Breng op smaak met peper en zout.

Als de hele bende kookt is het tijd om de vis erbij te gooien. Dan is het vanaf daar even een kwestie van wat geduld, want de vis moet goed garen. Gelukkig begint het al fantastisch te ruiken nu.

Als laatste gaan de garnaaltjes, kreeftenstaartjes, inktvissen of ander gespuis erbij. Deze moeten vooral niet te lang meekoken.

Proef nog een keer en breng zonodig verder op smaak met peper, zout of een  bouillonblokje.

Voor de echt extreme honger kun je nog macaroni toevoegen, maar wees daar niet te kwistig mee. Vissoep is het, geen pasta. Stelletje barbaren.

Eet smakelijk!

militaria_ketel-2

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blog: Back Home From Home Blog: East Infection Blog: Maasland naar Nepal Blog: Op weg naar het noorden Blog: Peters grote motorreis Blog: We Want Adventure Filmpjes & verslagen
Motorrijden in Hongarije

Hongarije, of zoals de Hongaren zelf zeggen; Magyarország, is voor velen...

Trans Euro Trail (TET) – Update!

Waar we eerder al gesproken hebben over de Trans Euro Trail...

Bucketlist – Transfăgărășan route

Zeg Oost-Europa en je noemt Polen, Tsjechië en Hongarije. Velen vergeten...

Bagage, kit & pakken Eten, drinken & koken Kleding Overnachten Sleutelen Universeel
Koken zonder keuken!

Wat is er lekkerder dan na een dag vol modder, spanning,...

How to: Carburator revisie met ultrasoonreiniger

Wanneer je een oudere motor koopt, is deze voorzien van carburatoren...

How to: Snel herstellen van een motorband

Zat je net helemaal in je ritme, sta je plots aan...

Kamperen Kleding Motoren Reisverslagen & boeken Tenten Tools Vakmanschap
Quickhiker Ultralight 2
Quechua Quickhiker Ultralight 2 – Review

Met het komende kampeerseizoen in zicht is het weer hoog tijd...

Welk slaapmatje past bij mij?

Ben je een echte wereldreiziger en ben je gauw een paar...

Boekrecensie: Van hier tot tokio

Een motorreis met bloed, zweet en tranen Heb je van Paul...

Tour des Oeufs 2019 – Terugblik!

Goed weer, mooie wegen, fijne sfeer, lekker eten en veel bier!...

Tour des oeufs! Paasweekend 2019

Tour des oeufs! Oftewel de eiertour! Geen zin in paaseieren zoeken,...

MotorAvonturist Wintertreffen 2019: 16-17 februari 2019!

Nog een kleine week en het is zo ver! Wintertreffen 2019...

Afscheid van een luchtbed in Ardense vrieskou

 Tijdens het eerste weekend van November organiseerden we het ondertussen zesde...

Honda XL350R: back on the road

Na de snelle aankoop van mijn oude Enduro werd meteen de hele...

Het zwarte gat: 1985 Honda XL350R

Ben je bekend met de aandoening van motoritis? Het is een...

Project Enfield Bullet 350 – STEM: Hoe moet het nu verder? Herstellen, transplantatie of dieselombouw?

Nu het blok nogal stevig in de soep is gedraaid, krijgt...

Project Enfield Bullet 350 – Operatie motorblok

Zoals dat gaat met nieuwe projecten, begon ik vol goede moed...