Coleman French Press review

Niks laat het bloed beter op gang komen na een nacht in de frisse buitenlucht als een goede kop koffie. Een lekker bakkie pleur is een aangename luxe als je net de sneeuw van je gezicht hebt gepoetst. De Coleman French Press is een zeer nette oplossing om deze luxe achterop de motor mee de bergen in te nemen.

Een french press ook wel bekend als cafetière is een koffiezetter waarbij je warmwater op de koffiemaling giet om vervolgens deze maling met een zeef naar de bodem te drukken. Een beproefde manier van koffiezetten, lekker en makkelijk.

De Coleman French Press is geheel gemaakt van RVS en voelt robuust aan. Alles is netjes afgewerkt en ziet er uit alsof het tegen een stootje kan. Hij is aan de zware kant. Voor een hike vakantie laat ik hem thuis, maar op de motor is dat gewicht geen probleem. Er kan een liter in, wat ideaal is voor vier flinke koppen koffie waar je reisgenoten dankbaar voor zullen zijn. Het handvat haal je zo los en stop je in de pot om zo de pakmaat zo klein mogelijk te houden. Mijn advies is om je grovemaling koffie in een luchtdichte ziplock zak te stoppen zodat die ook makkelijk in de pot erbij kan. Op deze manier is de pakmaat voor een koffiezetter voor vier personen erg netjes.

De kwaliteit van de koffie die je er mee zet is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van de koffiemaling en hoe lang je deze te tijd geeft om op smaak te komen. Wat her en der op internet te lezen valt is de kritiek dat de Coleman French Press wat koffiemaling laat ontsnappen en meeschenkt. Hier heb ik weinig last van. Eigenlijk hoef je alleen de laatste slok van de laatste kop koffie te laten staan, maar dat is niet ongewoon voor cafetières.

 

De combinatie van het robuste RVS, de ruime inhoud en mooie manier van koffiezetten maken de Coleman French Press een ideale reisgenoot voor op de motor. Onmisbaar bij elke motorvakantie. De prijs ligt tussen de 30 en 40 euro. Mijn enige echte kritiek is dat ik er geen whiskey mee kan maken.

 

+ Lekkere koffie. Geen filter of verbrande koffie

+ Flinke inhoud. Uitstekend voor een groep van vier.

-/+ Pakmaat 19cm x 10cm diameter. De grote inhoud maakt deze koffiezetter te groot voor één persoon.

– Het robuuste RVS maakt het geheel nogal zwaar (1+ kilo)

 

6 thoughts on “Coleman French Press review

  1. Mooi zo’n ding. Daarnaast ook nog andere functies? Dus alleen voor de koffie? Jeeezes…neem een thermobeker die je vroegah voor 2 GULDEN 50 extra kon kopen bij een pakje Marlboro. Vul die met filterkoffie die je lekker vindt. Kokend water erop en ff roeren, laten staan om te bezinken…….koffie in de puurste vorm, Turks/Grieks….heerlijk. De prut die op de bodem overblijft is uiterst geschikt om peuken van sigaretten in uit te drukken. Het vervuilt de natuur niet, dus je mag het ook gewoon wegknikkeren.

    1. Het kan natuurlijk altijd simpeler, maar dan heb je koffie voor één en prut op de bodem van je beker. Ik heb dus zoveel apparaat over voor een goede bak koffie, ben namelijk geen liefhebber van Turkse/Griekse koffie. Wel heb je helemaal gelijk dat dit overdreven luxe is, tijdens het hiken laat ik deze unit thuis.

      1. Die prut op de bodem, echt, als je de koffie RUSTIG drinkt, dat doe ik altijd ‘s ochtends, heb je er geen last van. Enne, koffie voor 1? Iedereen heeft toch altijd zijn eigen thermomok bij zich? Die kunnen dan ook op dezelfde manier koffie drinken. Baai the wei, ik vind de koffie op deze manier gezet, bijna perfect van smaak. Én het is natuurlijk de meest stoere manier om je koffie te drinken….

        1. Als het de stoerste manier is kunnen we er niet omheen. Dit weekend staat er een wildkampeer trip in de planning waarbij we meerdere koffiezet methodes gaan testen. Jouw manier zit daar zeker bij!

          1. Ik las het! Leuk, al blijf ik jullie watjes vinden als je een apparaat meesleept dat ALLEEN voor de koffie gebruikt wordt, omdat je geen Turkse koffie lust. Evenzogoed is het artikel super om te lezen, jullie site ook.
            Grappig dat ik nu tegenkom dat er ook mensen zijn die met een legerslaapzak, in een hangmat kamperen. Dat deed ik 30 jaar geleden al. Ik mis alleen de tip voor de tarp. De tent is heavily overrated, neem maar van mij aan. Oh ja, en spanbanden die wat langer zijn zijn handig om je slaapzak en tarp mee op te hangen maar worden natuurlijk de volgende dag gebruikt om zaken op je motor te binden…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *